Oesters met spek en sjalot |
|
12 oesters 12 plakjes gerookt ontbijtspek 50 g spekblokjes 3 sjalotjes 2 lepels rode wijnazijn 5 lepels visfond 5 lepels olijfolie zwarte peper |
|
BereidingOpen de oesters, neem ze uit de schelp en leg op keukenpapier. Spoel de helft van de schelpen af onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier, leg ze op een bord.Wikkel om elke oester een spekplakje en zet tot gebruik in de koelkast. Bak de spekblokjes 5 minuten zachtjes uit in een steelpannetje. Snipper de sjalot heel fijn. Schep de spekblokjes op een bordje. Fruit de sjalot 1 minuut zachtjes in het spekvet. Voeg azijn, fond en spekblokjes toe en laat onafgedekt op hoog vuur 2 minuten koken. Roer van het vuur af de olie erdoor. Bak in een droge koekenpan de oesters 2 minuten op hoog vuur. Leg ze terug in de schelpen en sprenkel de saus erover, bestrooien met peper. |
Home > Recepten