Home > Recepten

Waterzooi, Oostendse

75 g boter

100 g uiringen

200 g witlof in smalle reepjes

3 lente-uitjes in ringen

citroensap

2 dl visbouillon

1/2 dl witte wijn

2 ontvelde tomaten in vieren

4 stukken kabeljauwfilet a 150 g

zout

peper

2 lepels tuinkers

2 lepels peterselie

2 lepels bieslook

150 g zalmfilet in reepjes
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat in 50 gr boter de ui, het witloof, de lente-ui met een scheutje citroensap ± 5 minuten zacht bakken.

Doe de bouillon en de wijn erbij, breng het aan de kook en laat het ± 20 minuten zachtjes koken.

Voeg de tomaat en de rest van de boter toe.

Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en leg ze in de pan.

Schep het groentemengsel erover, breng het geheel aan de kook en pocheer de vis 6-8 minuten tegen de kook aan.

Verdeel de kabeljauw en de zalm over de borden, strooi er de groene kruiden over en verdeel het groentemengsel erover.

Notities

Lekker met aardappelen of broodcroûtons