Paling in 't groen 4 |
|
200 g paling per persoon 2 uien 100 g kervel 100 g peterselie 100 g bieslook 100 g zuring 100 g spinazie 100 g tuinkers 50 g citroenmelisse sap van 2 citroenen 1 fles witte wijn 1/2 l water maïszetmeel palingkruid 1 kruidentuiltje boter eventueel een scheut room met 1 dooier |
|
BereidingOntdoe de paling grondig van bloed en graat en laat hem enkele uren in licht gezouten water rusten.Snijd de gladde aal vervolgens in stukjes van ± 5 cm. Versnipper een ui en hak de groene kruiden fijn. Smelt wat boter in een niet al te hoge kookpot en stoof de uien daarin gaar. Voeg de paling erbij en laat hem mee stoven. Giet er de witte wijn en het water bij en voeg er het kruidentuiltje en het palingkruid aan toe. Breng de paling en zijn kruidige gezelschap aan de kook, laat hem maximaal 2 minuten koken en neem uit de pan. Bind het kookvocht dan met maïszetmeel. Laat goed doorkoken en voeg de paling weer toe. Haal de pot van het vuur en werk af met het citroensap en de gehakte groenten en kruiden. Roer goed, voeg eventueel een scheutje room met eigeel toe. Laat tot op kamertemperatuur afkoelen en garneer met schijfjes citroen. |
Home > Recepten