Pla chien (gestoomde vis) |
|
450 g kabeljauwfilet 2 sjalotjes 2 rode spaanse pepers 2 teentjes knoflook 1 lepel citroensap 2 lepels vissaus Thai Kitchen 1 theelepel serehpoeder 1 theelepel lichtbruine basterdsuiker keukenpapier koriander eventueel |
|
BereidingDep de kabeljauwfilets met keukenpapier droog, snijd ze in repen van ± 2 cm en leg die in het stoommandje of de vergiet.Pel de sjalotjes, snipper ze fijn en strooi ze over de vis. Halveer de pepers in de lengte, verwijder met een theelepel de pitjes en Snipper ze heel fijn. Pel de knoflook. Vul een pan voor 1/3 deel met water en hang het stoommandje of de vergiet in de pan. Breng het water aan de kook en stoom de vis afgedekt in ± 10 minuten gaar. Roer intussen in een kom het citroensap, de vissaus, het serehpoeder en de suiker goed door elkaar. Pers boven een andere kom de knoflook uit en meng die met de fijngesnipperde pepers. Verwarm 4 borden voor. Neem de visfilets uit de stoompan en verdeel ze over de borden. Verdeel de vissaus erover en bestrooi met het peper-knoflookmengsel (Strooi er desgewenst verse koriander over.) NotitiesServeer met wilde en witte rijst en gestoomde of roergebakken paksoi.U kunt dit gerecht ook heel goed in een diepvriesdoos invriezen. Ontdooi het gerecht dan in de koelkast in ± 3 uur. De houdbaarheid na het invriezen is ± 2 maanden. BenodigdhedenVoor een stoompan of hoge pan met vergiet en deksel |
Home > Recepten