Home > Recepten

Pla Paad Khing (zeebaars met verse gember)

455 g zeebaarsfilet

3 cm gemberwortel

2 verse rode pepers

2 verse groene pepers

2 teentjes knoflook

2 lente-uitjes

4 gedroogde zwarte paddestoelen

75 ml olie

25 ml vissaus

50 g gezouten rettich

2 theelepels suiker

peper

korianderblad
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de visfilet in dikke plakken.

Snijd de gember in plakjes, de peper in lange reepjes, kneus de knoflook en snijd de lente-uitjes in stukjes van 1 1/2 cm.

Week de paddestoelen 40 minuten in warm water, verwijder de harde stelen en snijd de hoeden in plakjes.

Verwarm de olie in een wadjan en fruit de gember en de knoflook 3-4 minuten.

Voeg de vis, de paddestoelen en de gezouten rettich toe en laat het, af en toe roerend, op matig vuur doorkoken tot de vis bijna gaar is.

Voeg de pepers, de lente-uitjes, de vissaus, de suiker en versgemalen peper toe en roer alles goed door elkaar.

Laat nog 2 minuten doorkoken en doe het gerecht over op een schaal.

Garneer met de verse korianderblaadjes.