Home > Recepten

Pla Prik (pittig gekruide vis)

6 gedroogde pepers

2 teentjes knoflook

4 daun djeruk purut

2 lepels gedroogde garnalen

2 plakjes laos

1 kleine ui

1 theelepel kurkuma

1 theelepel suiker

olie

aluminiumfolie of bananenblad

1 schoongemaakte rode poon

3 lepels vers limoensap
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Laat de pepers ± 4 minuten in heet water weken.

Pureer de pepers met de knoflook, de limoenbladeren, garnalen, laos, ui, kurkkuma, suiker en 2 eetlepels olie in een keukenmachine.

Verhit in een wok 1 eetlepel olie en roerbak daarin de gepureerde kruidenpasta ± 5 minuten.

Bestrijk aluminiumfolie met olie of dep bananenblad met een vochtige doek.

Leg de rode poon op het folie, bedruppel de vis met het verse limoensap en bedek hem aan beide zijden met de kruidenpasta.

Vouw het folie strak om de vis en laat de vis in het midden van de oven in ± 30 minuten gaar worden.

Serveer de vispakketjes met reepjes limoenblad.