Home > Recepten

Venusschelpen, Provençaals, uit de magnetron

500 g venusschelpen in de schelp

1 lepel olijfolie

1 ui in plakjes

1 gehakte teen knoflook

2 ontvelde tomaten in blokjes

zout

peper

1 laurierblaadje

1 lepel oregano

1 lepel basilicum

3 a 4 lepels droge witte wijn



Gebruik liefst kleine, lichtgekleurde Portugese venusschelpen.
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Magnetron; Frans (Provence)

Bereiding

Zet de clams minstens een uur in een grote kom koud water.

Doe olie, ui en knoflook in een ruime magnetronschaal en zet met deksel 3 minuten op 650 watt.

Voeg tomaten, zout en peper toe. Zet dan zonder deksel 10 minuten op 650 watt (in ieder geval tot de saus dik is).

Schik de kruiden erover en leg de clams er in 1 laag op.

Zet met deksel nog 3 minuten, of tot de clams open zijn, op 650 watt.

Notities

Lekker met stokbrood