Home > Recepten

Rillettes de maquereaux à la Minoise

1 kg makreel

zout

peper

3 sjalotten

100 g boter

2 dl witte wijn

5 dl creme fraiche

gehakte tijm

knoflookpoeder

1 lepel mosterd

sap van 1 citroen

1/2 bosje gehakte bieslook
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Pâté's; Frans (Bretagne, Pays Minier)
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Culinaria Frankrijk

Bereiding

Maak de makrelen schoon, fileer ze, snij in grote stukken en strooi er peper en zout over.

Hak de sjalotten fijn en fruit in 30 g boter. Giet de wijn erbij en laat koken tot het vocht bijna verdampt is.

Voeg crème fraîche, makreel, tijm en knoflookpoeder toe. Laat zachtjes sudderen tot het de structuur van een compôte heeft.

Haal van het vuur en doe de rest van de boter, citroensap, mosterd en bieslook erbij. Laat afkoelen en breng op smaak met zout en peper.

Koud serveren.

Notities

Lekker met geroosterd boerenbrood en een Muscadet