Home > Recepten

Sambal goreng udang met petehbonen

1 ui

5 kemiri

trassi

1 theelepel sambal oelek

spaanse peper eventueel

200 g garnalen

2 daun salam

2 daun djeruk purut

1 theelepel tamarindepasta

2 tot 2.5 dl dikke kokosmelk

75 a 100 g peteh

zout
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Indisch

Bereiding

Haal 1 ui, 5 gehakte kemirinoten, trassi, 1 theel. sambal ulek en eventueel wat Spaanse peper door de keukenmachine, fruit enkele minuten.

Voeg 200 g garnalen, 2 blaadjes salam, 2 blaadjes djeruk purut, laos, 1 theel. tamarindepasta en 2-2 ½ dl dikke kokosmelk toe en kook even.

Laat 75-100 g peteh in schuine stukjes erin warm worden.

Op smaak brengen met zout en/of sambal.