Home > Recepten

Sjiromo no sakana no gingami tsoetoemi-jaki (vis)

1 ui in dunne plakken

4 plakken zeevisfilet

2 groene pepers

4 shiitake

4 theelepels sake

1 theelepel zout

1 theelepel sap van gemberwortel

4 schijfjes citroen

4 vellen alufolie

olie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Japans
  • Bron: Ben Groeneveld

Bereiding

Snij elke plak zeevis in 3 gelijke delen.

Snij de pepers in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijst.

Bestrijk de folie met wat olie, leg dakpans gewijs op de folie de ui, de reepjes peper en de vis. (3 stukjes vis per persoon)

Zout toevoegen besprenkelen met sake en gembersap (of rasp) citroen en sjiitake toevoegen, dichtvouwen.

12-14 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden C.

Notities

Serveren met dunne sojasaus of citroensap