St.John's Fish Fry |
|
4 vismoten van 2,5 cm dik limoensap water Virgin-kruidenmengsel zie recept olie 3 uien in ringen 3 tomaten ontveld en in blokjes 1/4 theelepel tijmblaadjes 2 lepels tomatenpuree 125 ml azijn 60 ml water zwarte peper zout scherpe pepersaus |
|
BereidingWrijf de vis in met limoensap en water. SNij de moten aan de zijkanten zo diep mogelijk in en vul de snede met het Virginmengsel. Leg een paar uur of een nacht in de koelkast.Dep de vis droog en bak in de olie, bestrooi tijdens het bakken met wat zout. Bak aan beide kanten goudbruin en haal daarna uit de pan. Giet de meeste olie af en bak uien, tomaat en tijm op hoog vuur. Voeg tomatenpuree, azijn en water toe. Kruid met zwarte peper, zout en pepersaus. Leg de vis in de pan en schep de saus erover, laat nog 5 minuten sudderen. NotitiesOp de Amerikaanse Maagdeneilanden wordt op willekeurige weekeinden St.John's Fish Fry gehouden, in de hoofdstad zijn kraampjes waar de koks hun beste kunsten vertonen (meestal gebakken vis dus). |
Home > Recepten