Kabeljauwkoekjes, Surinaams |
|
2 kruimige aardappels a 50 g zout 400 g kabeljauwfilet 1 ui 2 teentjes knoflook 2 lepels olie 3 takjes selderij 1 lepel tomatenpuree 1 ei peper 30 g paneermeel 1 dl olie |
|
BereidingKook de aardappels in water met zout gaar.Kook de kabeljauw in water met zout in 12 minuten gaar. Laat de vis uitlekken en prak dan fijn in een kom. Giet de aardappels af, stoom ze bloemig en prak ze fijn. Snipper het ui en pers de knoflook. Verhit 2 lepels olie en fruit ui en knoflook zachtjes 2 minuten. Knip de selderij boven de vis. Voeg aardappelpraksel, ui, knoflook, tomatenpuree en ei toe en meng tot een samenhangend mengsel. Breng goed op smaak met zout en peper. Vorm 12 platte viskoekjes en wentel goed door de paneer. Verhit 1 dl olie tot 180° en bak de viskoekjes met 4 tegelijk in 5 minuten goudgeel en gaar, uit laten lekken op keukenpapier. NotitiesLekker met zoete chilisaus. |
Home > Recepten