Home > Recepten

Tongfilets op de barbecue

4 tongfilets

olijfolie

zout

peper

2 ontvelde tomaten in dikke plakken

150 g champignons in plakjes

1 gesnipperd ui

1 teentje knoflook

1 lepel peterselie

8 lepels droge witte wijn
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Barbecue
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de tongfilets en droog ze af met keukenpapier. Leg elke filet op een met olie bestreken vel aluminiumfolie. Bestrooi met zout en peper.

Verdeel de plakken tomaat en champignon over de visfilets en schep daarover de ui, knoflook en peterselie. Vouw de randen van de folie enige malen om, breng ze dan omhoog en schenk nu in elk pakketje wat witte wijn. Vouw ze goed dicht.

Leg de vispakketjes op het hete rooster van de barbecue en laat ze minstens 30 minuten liggen, waarbij u ze na een kwartier omdraait.

Serveer de pakjes op voorverwarmde borden en maak ze aan tafel pas open.