Tongrolletjes met Double Enghien |
|
8 tongfilets a 80 g 8 spinaziebladeren 2 wortelen 1 kleine courgette 1 gehakte sjalot 1 dl Double Enghien = blond abdijbier 200 g verse boter 4 lepels room citroensap kervel Double Enghien is een blond abdijbier. |
|
BereidingHaal met een boortje kleine bolletjes uit de wortelen en de courgette, kook die afzonderlijk in gezouten water en houd ze warm.Pareer de tongfilets en klop ze plat. Leg ze met de witte velkant op tafel, bestrooi ze met zout en leg er een spinazieblad op. Rol de tongreepjes op, prik ze met een stokje vast en stoom ze gaar. Laat het bier met de gehakte sjalot in een klein pannetje inkoken. Voeg er de room aan toe en laat tot de gewenste dikte inkoken. Klop de saus met een paar kleine klontjes verse boter op, breng op smaak en voeg er het sap van 1/4 citroen bij. Giet de saus door een puntzeef en houd haar warm. Schik alles op de borden. |
Home > Recepten