Home > Recepten

Tonijnbiefstuk met kappertjesdressing

4 tonijnbiefstuk

5 lepels olijfolie

4 zongedroogde tomaten op olie

6 zwarte olijven zonder pit

6 blaadjes basilicum

1 lepel balsamico-azijn

zout

peper

2 lepels kappertjes
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Dressing

Bereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Dep de tonijn droog met keukenpapier en bestrijk aan alle kanten met 1 lepel olie.

Snij de tomaten in stukjes, de olijven klein en de basilicum in reepjes.

Zet de tonijn 10 cm onder de grill en grill in 5 minuten gaar en bruin, halverwege keren. Bestrijk de vis tussentijds met 1 lepel olie.

Meng de azijn met de rest van de olie en breng op smaak met zout, peper en kappertjes.

Bestrooi de tonijn met zout en peper en leg midden op 4 borden. Olijf, tomaat en basilicum eromheen strooien. Besprenkel rondom met de kappertjesdressing.

Notities

Lekker met verse pasta en Caesar Salad