Tonijnbiefstuk van de barbecue met limoentapenade |
|
1/2 limoen 1/2 teen knoflook 1 lepel kappertjes 8 zwarte olijven zonder pit 1 blikje ansjovisfilets met kappertjes 1 lepel rum of cognac peper 2 tonijnbiefstukken 1 lepel olie |
|
BereidingHalveer de limoen, rasp van de ene kwart de schil dun af, snij de andere kwart in dunne plakjes.Doe in de keukenmachine: kappertjes, olijven, ansjovis met olie en kappertjes (houd 2 filets opgerold en al achter), knoflook en rum en pureer kort tot een grove puree. Roer limoenrasp en peper erdoor. Dit is de tapenade: tot gebruik afgedekt bewaren. Bestrijk de vis met olie en leg 8 minuten op de barbecue, éénmaal voorzichtig keren. Schep op 2 borden en doe de tapenade ernaast. Garneren met plakjes limoen en opgerold ansjovisje. NotitiesLekker met geroosterd ciabatta of stokbrood, gemengde salade |
Home > Recepten