Home > Recepten

Tonijnbiefstuk van de barbecue met limoentapenade

1/2 limoen

1/2 teen knoflook

1 lepel kappertjes

8 zwarte olijven zonder pit

1 blikje ansjovisfilets met kappertjes

1 lepel rum of cognac

peper

2 tonijnbiefstukken

1 lepel olie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes; Barbecue
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Halveer de limoen, rasp van de ene kwart de schil dun af, snij de andere kwart in dunne plakjes.

Doe in de keukenmachine: kappertjes, olijven, ansjovis met olie en kappertjes (houd 2 filets opgerold en al achter), knoflook en rum en pureer kort tot een grove puree. Roer limoenrasp en peper erdoor. Dit is de tapenade: tot gebruik afgedekt bewaren.

Bestrijk de vis met olie en leg 8 minuten op de barbecue, éénmaal voorzichtig keren.

Schep op 2 borden en doe de tapenade ernaast. Garneren met plakjes limoen en opgerold ansjovisje.

Notities

Lekker met geroosterd ciabatta of stokbrood, gemengde salade