Home > Recepten

Tonijnspies met citroen van de barbecue

2 citroenen

5 lepels olijfolie

vierseizoenenpeper

zeezout

6 tonijnsteaks a 110 g

24 blaadjes salie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Barbecue
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Pers 1 citroen uit, snij de ander in 6 mooie plakjes. Snij die plakjes in vieren. Meng 1 lepel citroensap met 3 lepels olie en de peper en klop tot een marinade. Snij elke tonijnsteak in 4 blokjes.

Rijg aan 4 houten of metalen spiezen om en om 6 blokjes citroen, 6 stukjes tonijn en 6 blaadjes salie. Bestrijk met de marinade. Leg de spiesjes op een bord en besprenkel met de rest van de marinade. Laat afgedekt 3 uur in de koelkast staan.

Laat de spiezen op kamertemp komen. Bestrijk met de rest van de olie en barbecue ze in ca.4 minuten rondom bruin en vanbinnen bijna gaar. Bestrooien met zout en peper.