Home > Recepten

Tournedos van zalm & kabeljauw

150 g katenspek

300 g zalmfilet

300 g kabeljauwfilet

peper

zout

boter

zalmeitje

2/5 dl visfumet

1 dl creme fraiche

1 scheut champagne
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Vis-recepten-lijst

Bereiding

Op het werkblad plasticfolie (15 x 15 centimeter) uitspreiden en het katenspek hierop dakpansgewijs leggen.

De zalm en kabeljauw in lange repen snijden en deze om en om op het spek leggen.

Het geheel strak oprollen en de rol anderhalf uur in de diepvries leggen.

Voor de saus de fumet samen met de creme fraiche tot de helft inkoken en de saus op smaak brengen met peper en zout.

De visrol in plakken van ongeveer 4 centimeter dik snijden en het plasticfolie verwijderen.

De vistournedos in hete boter om en om bruin bakken en vervolgens in de op 170 ° C. voorverwarmde oven in 6-7 minuten verder gaar laten worden.

De saus weer aan de kook brengen en met een klontje koude boter opkloppen met de staafmixer.

De champagne door de saus roeren.

De tournedos op voorverwarmde borden leggen en de saus eromheen schenken.

Met zalmeitjes garneren.

Notities

Lekker met worteltjes en wilde rijst of tagliatelle.