Vis en garnalen in kokos-notensaus |
|
100 g gedroogde garnalen warm water 4 lepels olijfolie of zonnebloemolie 1 gehakt ui 2 teentjes knoflook 100 g gemalen amandelen 100 g gemalen cashewnoten 3 sneetjes brood zonder korst verkruimeld 6 dl water 25 g santen 750 g visfilet in blokjes 350 g gepelde garnalen zout |
|
BereidingWeek de gedroogde garnalen 15 minuten in ruim warm water, laat ze uitlekken en pureer ze daarna in een foodprocessor of andere keukenmachine.Verhit 2 eetlepels van de olie in een pan en fruit hierin de fijngehakte ui, de uitgeperste teentjes knoflook, de gemalen amandelen, de gemalen cashewnoten en de garnalenpuree onder voortdurend omscheppen 4 minuten. Voeg het broodkruim, het water en de santen toe en breng de saus onder voortdurend roeren aan de kook. Draai de hittebron laag en laat de saus onder regelmatig doorroeren 3 minuten zachtjes koken. Verhit de rest van de olie in een koekepan en bak hierin de blokjes vis lichtbruin. Roer de blokjes gebakken vis en de garnalen door de kokos-notensaus en maak het gerecht op smaak met wat zout. |
Home > Recepten