Home > Recepten

Vis en garnalen in kokos-notensaus

100 g gedroogde garnalen

warm water

4 lepels olijfolie of zonnebloemolie

1 gehakt ui

2 teentjes knoflook

100 g gemalen amandelen

100 g gemalen cashewnoten

3 sneetjes brood zonder korst verkruimeld

6 dl water

25 g santen

750 g visfilet in blokjes

350 g gepelde garnalen

zout
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Garnalengerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de gedroogde garnalen 15 minuten in ruim warm water, laat ze uitlekken en pureer ze daarna in een foodprocessor of andere keukenmachine.

Verhit 2 eetlepels van de olie in een pan en fruit hierin de fijngehakte ui, de uitgeperste teentjes knoflook, de gemalen amandelen, de gemalen cashewnoten en de garnalenpuree onder voortdurend omscheppen 4 minuten.

Voeg het broodkruim, het water en de santen toe en breng de saus onder voortdurend roeren aan de kook.

Draai de hittebron laag en laat de saus onder regelmatig doorroeren 3 minuten zachtjes koken.

Verhit de rest van de olie in een koekepan en bak hierin de blokjes vis lichtbruin. Roer de blokjes gebakken vis en de garnalen door de kokos-notensaus en maak het gerecht op smaak met wat zout.