Home > Recepten

Vis met Mort Subite Cassis

1 pak kabeljauw uit de diepvries

2 flesjes Mort Subit Cassis

3 beschuiten of paneermeel

2 eieren

1 bosje peterselie

1 flinke venkelknol

1 bosuitje

100 g gerookt ontbijtspek

2 dl Room Culinair

1 lepel balsamico-azijn
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Belgisch (Walloniė)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Knijp de beschuiten tot paneermeel.

Hak de peterselie zeer fijn en meng dit door het paneermeel.

Klop de eieren.

Verdeel de vis in vieren, wrijf de stukken in met peper en omwikkel ze met het ontbijtspek.

Haal de pakketjes door de losgeklopte eieren en daarna flink door het paneermeelmengsel en bak ze in wat boter in ± 5 minuten gaar.

Snijd de venkel en de bosui fijn en roerbak ze ± 5 minuten in wat boter.

Laat intussen de Mort Subite Cassis en 1 eetlepel Aceto Balsamico tot een flinke bodem inkoken.

Doe er naar smaak Room Culinair en wat peper bij en laat nog even koken.

Schep de groenten in het midden van 4 borden, leg de stukjes gebakken vis erop en schep de saus eromheen.

Notities

Lekker met gekookte aardappels of stokbrood