Waterzooi van riviervis |
|
1 dl room 3 dooiers 1 lepel peterselie 500 g rivierpaling 500 g karperfilet 500 g snoekbaarsfilet 1 kg visafval boter 1 ui peterselie 2 laurierbladeren 1/2 theelepel peperkorrels 1/2 l witte wijn 2 l water 1 kleine knolselderij 5 wortels 3 preiwitten zout peper 1 takje tijm |
|
BereidingSmelt in een grote kookpot een klont boter en laat het in stukken gehakte visafval hierin samen met de fijngesneden ui ± 5 minuten stoven zonder te kleuren.Voeg de in stukken gesneden peterselie, de laurier en de peperbolletjes toe en overgiet met de wijn en het water. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje ± 30 minuten koken. Was en kuis intussen de knolselder, de wortels en de prei en snijd ze in juliėnne (reepjes van ± 2 mm bij ± 5 cm). Smelt een klontje boter en stoof de groenten hierin half gaar zonder ze te kleuren. Snijd de schoongemaakte en gespoelde vis in mootjes van ± 2 cm dikte (de paling in stukken van 5 cm) en schik ze op de groenten. Leg hier en daar een klontje boter en overgiet alles met de gezeefde visbouillon. Breng het geheel zachtjes aan de kook en voeg zout, peper en tijm toe. Verwijder de vis, als hij na ± 10 minuten zacht is, met een schuimspaan en leg hem in een voorverwarmde soepterrine. Breng de soep terug aan de kook, controleer nog even op smaak en roer er de room met de daarin geklopte eierdooiers doorheen. Overgiet de met wat gehakte peterselie gegarneerde vis hiermee. NotitiesLekker met witbier |
Home > Recepten