Home > Recepten

Wijngaardslakken met kruidenboter

enkele druppels citroensap

24 slakken wijngaardslakken uit blik

125 g boter

zout

peper

1/2 bosje peterselie

2 tenen knoflook

1 sjalot
  • Omschrijving recept: Slakkengerechten; Boters; Frans
  • Bron: leonardernest

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Sjalot en knoflook versnipperen.

Peterselie fijnhakken en eigszins uitwringen.

Boter mengen met zout, versgemalen peper, sjalot, knoflook en peterselie in de slakkenschelpen een beetje van de kruidenboter doen, daarop de wijngaardslakken en afdekken met kruidenboter.

De gevulde slakkenhuisjes in ovenvaste schaaltjes schikken.

Gedurende 5 tot 10 minuten in de oven plaatsen tot alles goed heet is en de boter bruisend (eventueel in elk schaaltje een druppel citroensap op de boter doen.

Heet serveren met stokbrood.