Home > Recepten

Zalmfilet met shii-take

100 g shiitakes

6 bosuitjes

1 lepel balsamico-azijn

1 lepel sojasaus

1 theelepel aardappelzetmeel

200 g zalmfilet

zout

peper

3 lepels boter
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Paddestoelgerechtren
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Maak de shii-takes schoon en snij in vieren. Snij de bosui in stukken van 3 cm.

Meng azijn, sojasaus, aardappelzetmeel en 2 lepels water.

Bestrooi de zalmfilet met zout en peper. Verhit de boter, bak de zalmfilet in 6 minuten gaar, keer halverwege. Schep op een bord.

Bak in dezelfde pan bosui en shii-takes al omscheppend 3 minuten. Roer het sojasausmengsel erdoor.

Verdeel de zalm over 4 borden, schep het shii-takemengsel erover.

Notities

Lekker met aardappelkroketjes