Home > Recepten

Zalmmoot met avocado-witte-wijnsaus

2 zalmmoten

3 lepels droge witte wijn

2 laurierblaadjes

1/2 teen knoflook

1 avocado

1 lepel citroensap

125 ml creme fraiche

zout

peper

30 g rucola of waterkers
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°.

Dep de zalmmoten droog. Leg alufolie in de ovenschaal en leg de zalm erop. Besprenkel met 2 lepels wijn. Leg de laurier op de zalm. Vouw de alufolie om de zalm als een pakketje en bak de zalm in de oven in 12-15 minuten gaar. Laat in de alufolie afkoelen.

Snij de knoflook in plakjes. Snij de avocado in groffe stukken. Pureer in de keukenmachine avocado, knoflook, citroensap en de rest van de wijn. Doe dit in een schaal en roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de rucola over 2 borden. Leg de zalm ernaast. Schep er 2 lepels saus naast, geef de rest van de saus er apart bij.

Notities

Lekker met krieltjes in de schil

Benodigdheden

Voor een ovenschaal van 20 x 30 cm.