Home > Recepten

Zeeduivel met witloof en Gueuze

600 g schoongemaakte zeeduivel

1 scheut arachidisolie

2 lepels bloem

4 stronkjes witlof

1/4 citroen

1/2 sjalot

2 dl Gueuze

300 g boter

250 g room

1 tomaat

10 g kervel

zout

peper

tomaat

kervel
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Groentegerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de gehakte sjalot met de fijngemalen peper en de Gueuze in een pannetje, laat inkoken, bevochtig met de room, laat inkoken en voeg er vervolgens, onder goed roeren, stuk voor stuk enkele klontjes boter bij.

Snijd het witloof in grote juliënnestukken, was ze met gecitronneerd water, laat ze uitdruppen en stoof ze enkele minuten in boter.

Houd ze warm.

Snijd de zeeduivel in lapjes, was ze goed en droog ze af.

Wentel de lapjes in de bloem, zout en peper ze, bak ze 5 minuten in de pan en houd ze warm.

Leg het witloof in het midden van de warme borden, schik er de zeeduivellapjes rond, overgieten ze lichtjes met de saus en versier met de in dobbelsteentjes gesneden geschilde tomaat en kervelplukjes.