Home > Recepten

Asperges met Kikkerbilletjes

asperges

kikkerbilletjes

creme fraiche

peterselie

zout

peper

witte wijn of champagne
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Reptielengerechten
  • Bron: Frija (Smulweb)

Bereiding

Schil de asperges en kook ze, zoals gebruikelijk.

Bestrooi de kikkerbilletjes met zout en versgemalen peper en bak de kikkerbilletjes aan in de hete boter. Schep ze, als ze gaar zijn uit de pan in een warme schaal in de oven.

Strooi de sjalotsnippers in de hete boter en fruit ze even aan. Maak ze los met wat witte wijn (1 dl) en laat dat eventjes inkoken.

Haal intussen het vlees van de botjes en leg het vlees opnieuw in de warme schaal in de oven.

Inmiddels zijn de asperges uitgegaard. Haal ze uit het kooknat en laat ze goed uitlekken.

Giet de crème fraîche bij de saus en laat 2 minuten doorkoken. Roer er de fijngehakte peterselie door en knijp er het fijngeknepen teentje knoflook door.

TIP vervang de witte wijn door champagne voor een

extra luxe smaak.