Home > Recepten

Barbecued rundersatés

800 g rundvlees

2 lepels ketjap voor marinade

1 lepel honing voor marinade

2 teentjes knoflook voor marinade

1 lepel koriander voor marinade

1/2 lepel chilipoeder voor marinade

2 lepels zonnebloemolie voor marinade

3 lepels gesnipperd ui voor de saus

1 lepel ketjap voor de saus

2 lepels limoensap voor de saus

1 dl tomatenketchup voor de saus

1 dl water voor de saus

1 theelepel bruine suiker voor de saus

peper voor de saus
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Barbecue; Oosters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng de ingredienten voor de marinade door elkaar, doe het vlees erbij, roer alles goed door elkaar en laat het minstens 1 uur intrekken.

Maak intussen de saus.

Warm in een steelpannetje de ui, de ketjap, het limoensap, de ketchup, het water en de bruine suiker al roerend op tot de suiker geheel is gesmolten.

Breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper.

Rijg het vlees aan 6 pennen en rooster de satés in 15 minuten boven een matig houtskoolvuur gaar. Keer regelmatig en bestrijk met de marinade.

Serveer de satés met de opgewarmde barbecuesaus er apart bij.