Home > Recepten

Biefstuk met grill-panade

400 g sjalot in halve ringen

100 g boter

2 theelepels grofgehakte groene peperkorrels

zout

10 grofgesneden zwarte olijven

5 lepels balsamico-azijn

4 dikke biefstukken of entrecôtes a 150 g

2 geroosterde sneetjes witbrood of toast

2 lepels tijmblaadjes
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Tip Culinair

Bereiding

Sjalotten in 30 g boter op zacht vuur in ± 15 minuten lichtbruin bakken.

Groene peper, zout en olijven erdoor roeren. Met 3 eetlepels balsami co-azijn afblussen en apart zetten.

Grill voorverwarmen op hoogste stand.

Biefstuk (bij entrecôte vetkant met mes regelmatig insnijden) met zout bestrooien en in 30 g boter aan elke kant ± 2 minuten bakken.

Biefstukken op bakplaat leggen. Sjalottenmengsel over biefstukken verdelen. Brood verkruimelen, met tijmblaadjes en zout mengen en ook over biefstukken verdelen. 40 g boter in kleine vlokjes erop leggen.

Biefstuk 10 cm onder grill zetten en kruidige korst in 2-3 minuten bruin kleuren.

2 eetlepels balsamico-azijn bij braadvet schenken, aanbaksels losroeren. Saus over borden verdelen en biefstuk erop leggen.

Notities

Lekker met kruidige aardappelpuree