Biefstuk met grill-panade |
|
400 g sjalot in halve ringen 100 g boter 2 theelepels grofgehakte groene peperkorrels zout 10 grofgesneden zwarte olijven 5 lepels balsamico-azijn 4 dikke biefstukken of entrecôtes a 150 g 2 geroosterde sneetjes witbrood of toast 2 lepels tijmblaadjes |
|
BereidingSjalotten in 30 g boter op zacht vuur in ± 15 minuten lichtbruin bakken.Groene peper, zout en olijven erdoor roeren. Met 3 eetlepels balsami co-azijn afblussen en apart zetten. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Biefstuk (bij entrecôte vetkant met mes regelmatig insnijden) met zout bestrooien en in 30 g boter aan elke kant ± 2 minuten bakken. Biefstukken op bakplaat leggen. Sjalottenmengsel over biefstukken verdelen. Brood verkruimelen, met tijmblaadjes en zout mengen en ook over biefstukken verdelen. 40 g boter in kleine vlokjes erop leggen. Biefstuk 10 cm onder grill zetten en kruidige korst in 2-3 minuten bruin kleuren. 2 eetlepels balsamico-azijn bij braadvet schenken, aanbaksels losroeren. Saus over borden verdelen en biefstuk erop leggen. NotitiesLekker met kruidige aardappelpuree |
Home > Recepten