Home > Recepten

Biefstuk met sjalotjes in rode wijnsaus

250 g sjalotjes

100 g ontbijtspek

1 teen knoflook

1,5 theelepel tijm

2 laurierblaadjes

1/2 theelepel kaneel

1 lepel bloem

1,5 dl vleesfond

1 lepel vloeibare honing

2 dl droge rode wijn

1 takje peterselie

80 g koude boter

4 biefstukjes a 125 g

2 theelepels rozemarijn

zout

peper
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Halveer de sjalotjes.

Snij het spek in reepjes en bak in een braadpan in ca.5 minuten uit op laag vuur.

Pers de knoflook erboven uit.

Voeg laurier, tijm, bloem en kaneel toe. Verwarm 1 minuut door.

Voeg honing, fond en ¾ van de wijn toe.

Breng al roerend aan de kook en laat afgedekt ca.15 minuten zachtjes koken.

Verwijder de laurier en laat de saus afkoelen.

Knip de peterselie boven een theekopje.

Snij 30 g boter in stukjes en zet in de koelkast.

Verwarm 5 borden voor.

Wrijf het vlees in met rozemarijn.

Verhit de rest van de boter en bak het vlees in ca.3 minuten rosé, keer halverwege.

Verwarm de saus op laag vuur, roer af en toe.

Leg het vlees op een bord, bestrooi met zout en peper en bedek met alufolie.

Schep met een schuimspaan ui en spek uit de saus en leg in een zeef.

Van het vuur af de klontjes koude boter door de saus roeren.

De rest van de wijn en de peterselie erdoor roeren.

Verdeel het vlees over 4 borden.

Schep sjalot en spek erover en ernaast, doe dan hetzelfde met de saus.

Notities

Lekker met aardappelpureetorentjes en spinazie, drink er een rode Châteauneuf-du-Pape bij.