Home > Recepten

Bo kho (gestoofd rundvlees met steranijs en sereh)

1.5 kg mager rundvlees in blokjes van 3 cm

2 gehakte stengels sereh

1/4 theelepel vijfkruidenpoeder

4 fijngesneden tenen knoflook

2 theelepels zout

1 lepel sojasaus

4 theelepels suiker

2 lepels slaolie

1 gehakt ui

2 lepels tomatenpuree

3 worteltjes

3 steranijs

1/2 theelepel gedroogde chilivlokken

1/2 bosje gehakte basilicum

1 rode lombok in dunne plakjes
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Vietnamees
  • Bron: Binh Duong

Bereiding

Snij de wortels in de lengte door en vervolgens in stukken van 5 cm.

Breng een pan water aan de kook, doe het vlees erin, breng weer aan de kook en laat het vlees uitlekken.

Doe het vlees in een kom met de helft van de sereh, het vijfkruidenpoeder, peper, 2 tenen knoflook, zout, sojasaus en suiker en marineer 10 minuten.

Verhit de olie in een steelpan en doe ui, de rest van de knoflook en de rest van de sereh erbij. Roerbak 1 minuut.

Doe het vlees erbij en meng goed. Doe dan 1125 ml water, wortel, steranijs en chilivlokken erbij, breng aan de kook, draai het vuur laag en sudder 1.5 uur tot het heel zacht en gaar is.

Bestrooi voor serveren met de basilicum en lombok.

Notities

Lekker met stokbrood of gekookte rijstnoedels