Boeuf à la mode en gelée |
|
2 kg rundvlees vetspek of ontbijtspek 1/2 l rode bourgogne 1 lepel olie knoflook bouquet garni 6 peperkorrels 3 kruidnagels 500 g uien in vieren 350 g wortel 2 stengels bleekselderij 2 kalfspoten 1 kg gekneusde kalfsbotten 250 g vetspek in dobbeltjes 7,5 dl bouillon zout 4 lepels madera |
|
BereidingLardeer 2 kg rundvlees met reepjes vet- of ontbijtspek en rol op als een rollade. Marineer dit een etmaal in een marinade van ½ l rode bourgogne, 1 lepel olie, en in een zakje knoflook, bouquet garni, 6 peperkorrels, 3 kruidnagels, 500 g uien in vieren, 350 g wortel en 2 stengels bleekselderij.Blancheer 2 kalfspoten en 1 kg gekneusde kalfsbotten gedurende 5 minuten, lek uit. Blancheer 250 g dobbeltjes ontbijtspek. Zeef de marinade en bewaar groenten en kruiden. Bak het spek, haal eruit, bak het rundvlees aan, spek erbij, marinade en de marinadekruiden/groenten (nog steeds in een zakje), 7,5 dl bouillon, botten, poten en wat zout erbij, smoor 2,5-3 uur. Haal alles er gescheiden uit en laat alles koud worden, haal de poten eruit, zeef het stoofvocht (er moet 1 l zijn, eventueel bouillon erbij). Zet het nat in de koelkast en verwijder het vet. Iets opwarmen, niet teveel. Voeg 4 lepels Madera toe. Giet een laagje nat in een terrine van 2 l, laat geleren. Afwisselen met vlees en groenten en een nacht in de koelkast zetten. |
Home > Recepten