Home > Recepten

Boeuf à la mode en gelée

2 kg rundvlees

vetspek of ontbijtspek

1/2 l rode bourgogne

1 lepel olie

knoflook

bouquet garni

6 peperkorrels

3 kruidnagels

500 g uien in vieren

350 g wortel

2 stengels bleekselderij

2 kalfspoten

1 kg gekneusde kalfsbotten

250 g vetspek in dobbeltjes

7,5 dl bouillon

zout

4 lepels madera
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Frans
  • Bereidingstijd: 1 etmaal marineren, 3 uur sudderen, 1 nacht koel

Bereiding

Lardeer 2 kg rundvlees met reepjes vet- of ontbijtspek en rol op als een rollade. Marineer dit een etmaal in een marinade van ½ l rode bourgogne, 1 lepel olie, en in een zakje knoflook, bouquet garni, 6 peperkorrels, 3 kruidnagels, 500 g uien in vieren, 350 g wortel en 2 stengels bleekselderij.



Blancheer 2 kalfspoten en 1 kg gekneusde kalfsbotten gedurende 5 minuten, lek uit.

Blancheer 250 g dobbeltjes ontbijtspek.

Zeef de marinade en bewaar groenten en kruiden.

Bak het spek, haal eruit, bak het rundvlees aan, spek erbij, marinade en de marinadekruiden/groenten (nog steeds in een zakje), 7,5 dl bouillon, botten, poten en wat zout erbij, smoor 2,5-3 uur.

Haal alles er gescheiden uit en laat alles koud worden, haal de poten eruit, zeef het stoofvocht (er moet 1 l zijn, eventueel bouillon erbij).

Zet het nat in de koelkast en verwijder het vet. Iets opwarmen, niet teveel.

Voeg 4 lepels Madera toe.

Giet een laagje nat in een terrine van 2 l, laat geleren.

Afwisselen met vlees en groenten en een nacht in de koelkast zetten.