Home > Recepten

Burritos 1

3 lepels zonnebloemolie

250 g varkensvlees in blokjes

500 g rundvlees

100 g gesneden uien

1 teentje knoflook

1 theelepel zout

1 theelepel chilipoeder

4 dl water

300 g bruien bonen uit blik uitgelekt

25 g geraspte kaas

Mexicaanse tortilla's
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Varkensvleesgerechten; Groentegerechten; Mexicaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak in een grote koekepan in de hete olie het vlees snel bruin. Voeg de ui, knoflook, zout, chilipoeder en water bij het vlees en breng alles aan de kook.

Zet het vuur lager en laat het in 2 uur zo zachtjes stoven dat het vlees bijna uiteen valt. Maak het gare vlees met een vork klein en laat de vleesragoüt zonder deksel inkoken tot deze dik wordt en al het vocht is verdwenen.

Doe de uitgelekte bonen en kaas in een pan en verhit zachtjes tot de kaas gesmolten is.

Om de burritos te maken: vul de tortilla's met 2 eetlepels vlees en 2 eetlepels bonen en vouw de kanten van de tortilla dicht.