Home > Recepten

Ossenworstcarpaccio met peterseliepesto

1 bosje peterselie

50 g geraspte geitenkaas

50 g walnoten

1 sjalotje

olie

citroensap

200 g peultjes

150 g broeivet of veldsla

250 g ossenworst in plakjes

1 stukje overjarige kaas



Broeivet is heel fijne veldsla.
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Wilma

Bereiding

Hak peterselie, geitenkaas, walnoten en sjalotje in de foodprocessor fijn. Roer er zoveel olie door tot een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

Maak een dressing van 1 lepel van deze pesto met 1 lepel citroensap en 3-4 lepels olie.

Kook de peultjes 5 minuten en spoel koud af.

Meng het broeivet op 4 plukjes na met enkele lepels dressing. Schep op 4 borden een bergje.

Schik de plakjes worst dakpansgewijs op de sla, leg de peultjes erop en lepel de dressing erover.

Maal er zeezout over.

Schaaf met de kaasschaaf wat kaas erover.

Leg bovenop nog een schepje pesto en een plukje broeivet.