Home > Recepten

Spek, Chinees, voor de barbecue

700 g varkensbuikspek

2.5 cm gemberwortel

¾ dl teriyakimarinade

1 lepel donkere sojasaus

4 lepels heldere honing

2 lepels chilisaus

2 theelepels sesamolie

1 teentje knoflook



Gebruik buikspek aan 1 stuk zonder been of zwoerd.
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Barbecue; Chinees
  • Bron: Ainsley Harriott

Bereiding

Snij het spek in 4 stukken, snij het aan beide kanten in met schuine sneetjes van hoogstens 3 mm diep.

Rasp de gember en druk het vocht eruit in een schaaltje. Meng de rest van de ingredienten erdoor en leg het vlees erin. Laat 2 uur op kamertemp of een etmaal in de koelkast marineren.

Rooster onder voortdurend bestrijken met marinade 6-8 minuten.