Home > Recepten

Entrecôte à la forestière

250 a 300 g gemengde paddestoelen

1 sjalotje

40 g gerookt ontbijtspek

30 g boter

2 entrecotes

zout

peper

tijm

2 lepels cognac

1 glas rode wijn of bouillon
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Frans (Vogezen)

Bereiding

Snij de paddestoelen in plakjes (oesterzwammen in reepjes).

Snipper het sjalotje, snij het spek in repen.

Bak het spek lichtbruin in de boter, laat ze op keukenpapier uitlekken.

Bak de entrecôtes 3-4 minuten per kant.

Strooi er dan zout en peper over en houd ze afgedekt warm.

Bak de sjalot en paddestoel 1 minuut op hoog vuur.

Voeg tijm, cognac en wijn of bouillon toe en laat op hoog vuur in 2-3 minuten gaar worden. Doe de spekjes erbij.

Leg de biefstuk op de borden en verdeel het garnituur erover.

Notities

Lekker met aardappel- of knolselderijpuree