Entrecôte à la forestière |
|
250 a 300 g gemengde paddestoelen 1 sjalotje 40 g gerookt ontbijtspek 30 g boter 2 entrecotes zout peper tijm 2 lepels cognac 1 glas rode wijn of bouillon |
|
BereidingSnij de paddestoelen in plakjes (oesterzwammen in reepjes).Snipper het sjalotje, snij het spek in repen. Bak het spek lichtbruin in de boter, laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de entrecôtes 3-4 minuten per kant. Strooi er dan zout en peper over en houd ze afgedekt warm. Bak de sjalot en paddestoel 1 minuut op hoog vuur. Voeg tijm, cognac en wijn of bouillon toe en laat op hoog vuur in 2-3 minuten gaar worden. Doe de spekjes erbij. Leg de biefstuk op de borden en verdeel het garnituur erover. NotitiesLekker met aardappel- of knolselderijpuree |
Home > Recepten