Home > Recepten

Entrecôte met pittige avocadosaus van de barbecue

1 spaanse peper

1 bosuitje

1 avocado

1 lepel citroensap

10 g koriander

2 lepels Yogonaise

zout

peper

2 lepels olie

1 teentje knoflook

2 lepels barbecuesaus

1 entrecôte van 3 cm dik en 300 g
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes; Barbecue
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwijder de zaadjes uit de peper.

Snijd de peper en het bosuitje klein.

Schil de avocado en pureer het vruchtvlees samen met de gesnipperde ui, de peper, het citroensap, de koriander en de Yogonaise in een keukenmachine tot een gladde saus.

Breng op smaak met zout en peper.

Pers de knoflook boven de olie uit en roer de barbecuesaus erdoor.

Bestrijk de entrecôte met het oliemengsel en rooster hem onder de hete grill of op de barbecue in 6-8 minuten bruin en van binnen rosé.

Bestrijk de entrecôte regelmatig met het oliemengsel.

Geef de avocadosaus er apart bij.