Entrecôtes met ui en peterselie in rode-wijnsaus |
|
125 g boter 1 theelepel vloeibare honing 1 dl rode port 250 ml rode wijn 380 ml vleesfond 2 kleine uien 5 takjes peterselie zout peper 4 entrecôtes a 175 g |
|
BereidingVerwarm in een hoge pan zachtjes 1 theel. boter en de honing 1 minuut. Schenk de port erbij, roer door, schenk wijn en fond erbij en laat op hoog vuur in 20 minuten tot 2 dl inkoken.Snipper de uien, knip de peterselie boven een kommetje. Verhit 1 lepel boter en fruit de sjalotjes zachtjes 2 minuten. Van het vuur af de peterselie erdoor roeren. Breng op smaak met zout en peper. Verhit 50 g boter, bestrooi het vlees met zout en peper en bak in 5-7 minuten rosé, halverwege keren. Snij de rest van de boter in blokjes en klop van het vuur af met de staafmixer door de saus. Op smaak brengen met zout en peper. Verdeel de saus over 4 borden, leg de entrecôtes in het midden en verdeel het ui-peterseliemengsel erover, strijk dat mengsel met een theelepel glad over de entrecôte. NotitiesLekker met gegratineerde aardappels en sperziebonen. |
Home > Recepten