Ham in roomsaus, gebakken |
|
5 sjalotjes 50 g boter 1 dl witte wijnazijn 2 lepels bloem 380 ml vleesfond 4 jeneverbessen zout peper 125 ml creme fraiche 4 dikke plakken achterham a 100 g |
|
BereidingSnipper de sjalotjes.Verhit de helft van de boter in een pan en fruit de sjalotjes in 2 minuten glazig. Voeg azijn toe en laat in 5 minuten op matig hoog vuur verdampen. Roer de bloem erdoor. Giet scheutje voor scheutje de fond erbij en blijf roeren tot het een gladde saus is. Jeneverbessen, zout en peper erbij doen en onafgedekt 5 minuten zachtjes laten sudderen. Roer de crème fraîche erdoor en laat nog 5 minuten sudderen. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de ham in 3 minuten bruin, keer halverwege. Leg de ham op 4 borden. Haal de jeneverbessen uit de saus en schep wat saus over de ham, serveer de rest er apart bij. NotitiesLekker met broccoli met krieltjes |
Home > Recepten