Home > Recepten

Gehaktpasteitjes met koriander, gefrituurde

250 g bloem

zout

1.5 dl melk

1 uitje

1 lepel olie

1 teentje knoflook

250 g rundergehakt

1 theelepel djahé

2 theelepels kerre

1 zakje verse koriander (AH)

frituurvet of -olie

2 lepels bloem om te bestuiven
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Doe bloem en ½ cth zout in de kom, roer de melk erdoor en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 12 stukken en vorm van elk stuk een bolletje.

Bestuif het aanrecht en rol de bolletjes uit tot dunne lapjes van 9 cm doorsnee. Leg ze op een bord met tussen elk rondje een plasticvelletje vanwege plakken. Dek af met plasticfolie en zet tot gebruik in de koelkast.

Snipper het ui. Verhit de olie en fruit het ui zachtjes 3 minuten.

Pers de knoflook erboven uit.

Doe gehakt, zout, djahé, kerrie en chili erbij en bak met een vork in 5 minuten rul.

Neem van het vuur en knip de helft van de koriander erboven. Laat afkoelen.

Bekleed een vergiet met keukenpapier. Verhit de frituurolie tot 175° of tot er witte damp vanaf slaat.

Schep het gehaktmengsel nogmaals om en verdeel over de rondjes, vouw de rondjes dubbel en plak de randen vast met koud water, druk de randen goed dicht met een vork.

Bak ze met 4 tegelijk in 3-4 minuten goudbruin. Laat in een vergiet uitlekken.

Leg op een schaal en garneer met de rest van de koriander.