Home > Recepten

Kogelbiefstukjes, gegrillde gemarineerde

4 kogelbiefstukjes

3 lepels olijfolie

1 teen knoflook

3 lepels rode wijn

provençaalse kruiden

Frans brood

kruidenboter

1 courgette

100 g magere spekjes

1 blikje maïskorrels

2 a 3 lepels dressing
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Marinades; Salades
  • Bron: Libelle

Bereiding

4 kogelbiefstukjes bestrijken met een mengsel van 3 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook en met 3 eetlepels rode wijn en ruim bestrooien met Provençaalse kruiden. Een uur afgedekt en koel wegzetten.

De biefstukjes onder de voorverwarmde grill aan beide kanten 4 minuten roosteren.

Frans brood in kwarten snijden, de snijvlakken dun bestrijken met kruidenboter en ook kort roosteren.

Een salade maken van 1 kleine courgette in reepjes, 100 g zachtjes uitgebakken (uitgelekte) magere spekjes, 1 blikje maïskorrels en 2-3 eetlepels dressing. 4 kogelbiefstukjes bestrijken met een mengsel van 3 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook en met 3 eetlepels rode wijn en ruim bestrooien met Provençaalse kruiden. Een uur afgedekt en koel wegzetten.

De biefstukjes onder de voorverwarmde grill aan beide kanten 4 minuten roosteren.

Frans brood in kwarten snijden, de snijvlakken dun bestrijken met kruidenboter en ook kort roosteren.

Een salade maken van 1 kleine courgette in reepjes, 100 g zachtjes uitgebakken (uitgelekte) magere spekjes, 1 blikje maïskorrels en 2-3 eetlepels dressing.

Notities

Lekker met shasliksaus