Home > Recepten

Varkenshaaskarbonades van de barbecue

4 haaskarbonades

50 g suiker voor de marinade

1/8 l wijnazijn voor de marinade

2 theelepels ketjap voor de marinade

2 theelepels droge sherry voor de marinade

4 theelepels tomatenketchup voor de marinade

1 lepel olie voor de saus

1 teentje knoflook voor de saus

1 gesnipperd ui voor de saus

250 ml kipbouillon voor de saus

1 theelepel maïzena voor de saus

2 appels voor de saus

8 gare worteltjes voor de saus
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Barbecue
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roer de ingredienten voor de marinade door elkaar leg de karbonades erin

en laat ze 60 minuten marineren.

Verhit voor de saus de olie in een pannetje en bak hierin de knoflook met de ui glazig.

Roer de maïzena door de kippenbouillon en schenk dit bij het knoflook-uisausje. Laat het doorkoken tot de saus bindt.

Snijd de appels, ongeschild, in schijven.

Haal het vlees uit de marinade, maar bewaar deze en rooster de karbonades 5 minuten per kant op de hotplate of op het rooster van een heet kooltjesvuur.

Rooster de peentjes en de appelschijven 2-3 minuten per kant.

Verwarm de saus in een pannetje en roer hier de overgebleven marinade door.

Serveer de saus lauwwarm.