Home > Recepten

Consommé à la brunoise

300 g wortels

200 g raapjes

3 preiwitten

2 takjes selderij

1/2 uitje

zout

poedersuiker

boter

2 l consommé

1 lepel fijne doperwten

1 lepel sperziebonen in blokjes

kervelplukjes



Met gepocheerde eieren erbij heet het Brunoise Colbert.



Ook kunnen balletjes gekookte parelgort, rijst, pasta etc worden toegevoegd.



De brunoise kan ook worden bereid op basis van een puree of velouté
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Escoffier

Bereiding

Snij de wortel, raapjes, prei, selderij en uitjes in stukjes (dobbeltjes van 3 mm), kruid met een snuf zout en poedersuiker, stoof zachtjes in boter en gaar in 1/2 liter consommé.

Vlak voor het opdienen de rest van de consommé toevoegen.

Afmaken met doperwten, sperziebonen en kervel.