Kerrie-maïssoep met kip |
|
450 g maïskolven (of 275 g maïs uit blik) 225 g kipfilet 1 theelepel zout 1 theelepel maïzena 1 eiwit 1 ei 2 theelepels sesamolie 1,2 l kipbouillon 1 lepel shaoxing-rijstwijn of droge sherry 1 lepel kerriepoeder of -pasta 1 theelepel zout 1 theelepel suiker 2 lepela maïzena, aangemaakt met 2 theelepels water 2 lepels gehakte lente-uien |
|
BereidingSnij de korrels van de maïskolven met een scherp (hak)mes, er moet 275 g overblijven.Snij de kip in smalle reepjes van 7,5 cm lang. Meng kip met eiwit, zout, sesamolie en maïzena en zet 15 minuten in de koelkast. Klop ei met sesamolie. Breng wat water aan de kook, zet het vuur uit en blancheer de kip snel tot het wat wit kleurt (20 seconden). Haal uit het water en laat uitlekken. Verwarm de bouillon, voeg de maïs toe en sudder 10 minuten zonder deksel. Voeg de rijstwijn toe, kerrie, zout, suiker en maïzenamengsel. Breng aan de kook, zet het vuur lager en sudder 5 minuten. Voeg de kip toe. Voeg het ei-sesammengsel toe en trek met een stokje of vorm langzaam draden ervan. Garneer met lente-uitjes. NotitiesDit is geen traditionele Chinese soep, maar de in het westen populaire versie van Hom. |
Home > Recepten