Home > Recepten

Varkenssatés, geroosterde Oost-West- (barbecue)

500 g dikke varkenskoteletten

1 lepel lichte sojasaus

1 lepel ananassap

1 theelepel zout

1/2 theelepel vijfkleurenpeper

1 lepel mirin of droge sherry

1 theelepel gedroogde tijm

1/2 theelepel ketumbar

2 theelepels suiker

1 lepel olijfolie

3 theelepels citroenrasp

eventueel sesamolie en chili-olie
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Barbecue; Fusion
  • Bron: Ken Hom-Op reis met de wok

Bereiding

Snij het vlees in blokjes van 2 x 2 cm.

Meng vlees en de overige ingredienten (behalve sesam- en chili-olie) en laat 2 uur marineren.

Rijg het vlees aan pennen. Rooster de satés 2 minuten per kant goudbruin.

Serveren, druppel er eventueel wat olie over.