Rundvlees, gestoofd |
|
1 kg magere runderlappen 250 g magere spekblokjes 2 wortels gesneden 1 ui in ringen 4 tomaten ontveld en grofgesneden 2 lepels olijfolie bouquet garni 2 lepels peterselie 12 zwarte olijven zonder pit 1,5 dl olijfolie voor de marinade 2 sjalotten in ringen voor marinade 1 bleekselderijstengel gesnipperd voor marinade 1 wortel gesneden voor marinade 1,5 dl rode wijn voor marinade 8 peperkorrels zwarte geplette voor marinade 4 korianderzaden geplette voor marinade 1 theelepel zout voor marinade tijm voor marinade sinaasappelschil voor marinade knoflooktenen heel voor marinade |
|
BereidingMaak een bouquet garni van de tijm en sinaasappelschil van de marinade.Marinade: laat sjalot, knoflook, bleekselderij en wortel 10 minuten in de olie zweten, doe de rest erbij, laat 30 minuten trekken en koel af. Marineer het vlees (in groffe stukken) 12 uur. Zeef de marinade. Doe in de pan: olijfolie, spek, wortel, ui, tomaat, uitgelekt vlees en ertussen bouquet garni. Laat aan de kook komen. Doe de marinade erbij, sluit goed af en smoor 4-5 uur in de oven stand 1-2 of sudder op een kacheltje. Haal bouquet garni eruit, doe er olijven en peterselie bij. |
Home > Recepten