Home > Recepten

Vleesspiesjes, Griekse gegrillde (barbecue)

600 g mager varkensvlees of lamsvlees

2 lepels citroensap

3 lepels olijfolie

2 teentjes knoflook

1 theelepel oregano

1/2 theelepel tijm

1 theelepel paprikapoeder

zout

peper

pimentpoeder

cayennepeper

rode ui

tomaten

paprika

laurierbladeren

olijfolie

citroensap
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Lamsvleesgerechten; Barbecue; Grieks
  • Bron: Rianne Buis/Manousos Daskalogiannis

Bereiding

Snij het vlees in blokjes.

Meng olijfolie, citroensap en de kruiden (behalve laurier) en marineer het vlees minstens een uur.

Rijg aan 4 of 8 metalen pennen, afgewisseld met kwarten rode ui, tomaat, paprika en laurier.

Rooster, keer halverwege en bestrijk met olijfolie en citroensap.

Notities

Lekker met pita, dikke yoghurt en citroen