Rundvleesblokjes in knoflook gemar.met champignons |
|
750 g mals rundvlees zoals filet 2 uien 3 tenen knoflook 1 dl soja-olie peper zout 1/4 ui voor de rijst boter voor de rijst 250 g rijst 1 bouquet peterselie tijm laurier voor rijst 2 tomaten voor garnituur 1/4 ui voor garnituur 2 bakjes Parijse champignons voor garnituur boter voor garnituur bieslook voor garnituur |
|
BereidingSnijd het vlees in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 3 cm.Pel de uien en snijd ze eveneens in stukjes. Steek afwisselend een stukje vlees en een stukje ui op een spies. Versnipper de 3 knoflookteentjes en meng ze met de soja-olie en wat peper en zout. Marineer de spiesjes 30 minuten in deze knoflookmarinade. Bereid intussen de Creoolse rijst. Snipper een 1/4 ui en stoof hem in een nootje boter. Voeg er de rijst aan toe en bevochtig met 7 dl water. Laat de rijst in 15-20 minuten gaar sudderen met een kruidentuiltje en houd hem daarna warm. Maak het garnituur. Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in reepjes. Neem 1/4 ui en snipper hem fijn. Was de champignons, snijd ze in schijfjes en stoof ze licht met de fijn versnipperde ui in een klontje boter. Voeg er de tomaten aan toe en houd het garnituur op de barbecue warm. Grilleer het vlees langs beide kanten. Leg op het bord een hoopje rijst en wat champignonschijfjes. Leg de gegrilde rundvleesspies erop en bestrooi goed met gesnipperde bieslook. |
Home > Recepten