Home > Recepten

Varkensvlees met piment, Jamaïcaans

500 g varkensbotten met merg

1 lepel kokosolie

1 lepel basterdsuiker

750 g varkensschouder in blokjes

1 gesnipperd ui

2 teentjes knoflook

1 takje tijm

2 sprietjes bieslook

1/2 spaanse peper

1 theelepel zout

1 lepel pimentpoeder

1 lepel rode wijnazijn

1 blikje kokosroom

1 lepel Jamaicaanse rum
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Jamaicaans
  • Bron: Culinaria Cariben

Bereiding

Breng de botten in water aan de kook en laat 40 minuten trekken, af en toe afschuimen.

Verwarm de kokosolie en laat de suiker erin carameliseren. Voeg het varkensvlees toe en bak goudbruin. Voeg ui, knoflook, gehakte tijm, gehakte bieslook, gehakte peper en zout toe en fruit alles enkele minuten. Doe de piment erbij en sudder 5 minuten.

Zet alles net onder de bouillon, laat 15 minuten sudderen. Voeg de azijn toe en laat 10 minuten sudderen. Doe de kokosroom erbij, dek de pan af, draai het vuur laag en laat een uur stoven. Eventueel wat bouillon erbij, als het te dik wordt.

Voeg vlak voor serveren de rum toe.

Notities

Lekker met rijst en groenten