Home > Recepten

Gehaktballetjes, Joodse zoetzure

400 g rundergehakt

1 ui

1 teen knoflook

5 lepels olie

1 ei

kaneel

gekneusd komijnzaad

1 groot ui

1 lepel bloem

1 lepel tomatenpuree

1,5 a 2 dl bouillon

1 blaadje laurier

1 theelepel suiker

sap van 1/2 citroen of wat droge witte wijn

peterselie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Joods
  • Bron: Margriet

Bereiding

Snipper het uitje en knoflook en fruit glazig in een lepel olie.

Maak het gehakt aan met peper, zout, ei, ui-mengsel, kaneel en komijn. Maak balletjes en bak ze snel in de resterende olie rondom bruin. Doe dan in een vuurvaste schaal.

Snipper de grote ui en fruit is het resterende vet glazig, strooi er bloem over, laat even kleuren en doe de tomatenpuree erbij.

Roer de bouillon erbij en laat tot een saus binden.

Doe laurier, suiker, sap/wijn en zout erbij, giet over de balletjes en zet ½ uur in de oven van 150°.

Garneer met peterselie.

Notities

Lekker met aardappels, macaroni of rijst