Gehaktballetjes, Joodse zoetzure |
|
400 g rundergehakt 1 ui 1 teen knoflook 5 lepels olie 1 ei kaneel gekneusd komijnzaad 1 groot ui 1 lepel bloem 1 lepel tomatenpuree 1,5 a 2 dl bouillon 1 blaadje laurier 1 theelepel suiker sap van 1/2 citroen of wat droge witte wijn peterselie |
|
BereidingSnipper het uitje en knoflook en fruit glazig in een lepel olie.Maak het gehakt aan met peper, zout, ei, ui-mengsel, kaneel en komijn. Maak balletjes en bak ze snel in de resterende olie rondom bruin. Doe dan in een vuurvaste schaal. Snipper de grote ui en fruit is het resterende vet glazig, strooi er bloem over, laat even kleuren en doe de tomatenpuree erbij. Roer de bouillon erbij en laat tot een saus binden. Doe laurier, suiker, sap/wijn en zout erbij, giet over de balletjes en zet ½ uur in de oven van 150°. Garneer met peterselie. NotitiesLekker met aardappels, macaroni of rijst |
Home > Recepten