Home > Recepten

Varkenskarbonades met sinaasappelmarmalade

2 lepels bloem

zout

peper

1/4 theelepel mosterdpoeder

4 karbonades van 2,5 cm dik

4 lepels ketjap manis

2 lepels tomatenketchup

2 lepels marmelade

50 g boter

3 lente-uitjes
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Sausjes

Bereiding

Meng het bloem met zout, veel peper en de mosterdpoeder. Wentel de karbonades erdoor.

Roer ketjap, ketchup en marmalade met 4 lepels water los.

Bak de karbonades aan beide kanten snel bruin. Lepel al het vet uit de pan, doe het marmalademengsel over het vlees.

Doe de deksel schuin op de pan en laat het vlees in 20 minuten gaar worden.

Snij de lente-uitjes in ringetjes.

Haal het vlees uit de pan, doe de ringetjes erin.

Schenk de saus over de karbonades.